Nyheter

Älven åter öppen för fiske

2018-08-15

Vattentemperaturen i älven har nu sjunkit till 16 grader vi kan därmed börja fiska igen. Fiskekortförsäljningen har därför åter öppnat. Vattenståndet är tyvärr fortfarande väldigt lågt, så tänk på att göra drillingen så kort som möjligt.

Välkomna till vår fina älv!

Avbruten fiskekortsförsäljning!

2018-07-21

All försäljning av fiskekort i Åbyälven stoppas from.nu och tillvidare på grund av onormalt höga vattentemperaturer i älven och dessutom extremt lågt vattenflöde ser vi att vi är tvungna att ta till detta. Åbyälvens nedre fiskevårdsområdes styrelsens beslut gäller för hela fiskevårdsområdet tillsvidare. Uppdaterad information kommer på hemsidan och Facebook. För er som redan har fiskekort samt fiskerättsbevis/årsfiskekort fortsätter att vara giltiga men med en bestämd uppmaning till samtliga att inte fiska i älven till vi får lägre temperatur och högre vattenflöde .

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på: ordforande@abyalven.se eller på mobil: 070-829 09 09

Smoltfällan är igång

2018-05-17

Som ni säkert läst i lokala media så har en smoltfälla placerats ut i älven, och nu har arbetet med denna börjat. Här ser ni lite bilder från vittjandet som skedde idag. Man mäter, väger och märker fisken.

Smolt1Smolt2

Smolt3

Smolt4Smolt5

Älven har rivit!

2018-05-07

Under den senaste veckan har isen rört på sig rejält i älven och nu har de flesta selen och forsarna blivit isfria. Däremot är vattenståndet högt och vattentemperaturen fortfarande låg. Kanske blir det bättring nu när solen kommer?!

Nu finns vår nya webbshop tillgänglig!

2018-04-26

Nu kan du köpa fiskekort via vår nya webbshop!
Observera att den gamla appen inte längre används. En ny app kommer, invänta meddelande om detta här på sidan. Tills vidare köper du fiskekort direkt via shopen.

Du hittar webbshopen här

Protokoll från Årsstämma

2018-04-03

Tack till alla som deltog i årsstämman den 18 mars. Protokoll finns att läsa här .

OBS: Hemsidan byter just nu internetleverantör, så uppdateringar av ny Styrelse och annan info på hemsidan kommer att ske med viss fördröjning.


Välkomna till ett nytt fiskeår!

Inbjudan till årsstämma 18 mars 2018

2018-03-12

Härmed kallas till ordinarie årsstämma för Åbyälvens Nedre FVO.
Not: Tyvärr är inbjudan via webben lite sen på grund av tekniska problem med ny leverantör, men kallelse har skett via andra kanaler innan detta datum.

Vi bjuder på fika efter stämman, så anmäl om ni ska komma
Anmälan görs senast 15 mars till Mikael Bergh via mail till ordforande@abyalven.se eller på telefon 070-669 91 35.

Plats: Byagården i Källbomark
Datum: 2018-03-18
Tid: 15.00

Läs mer i inbjudan: Kallelse till årsstämma 2018

Övriga dokument:
Dagordning för årsstämma 2018
Motion 1 till Årsstämma 2018
Motion 2 till Årsstämma 2018
Styrelens svar på motioner till stämman 2018
Verksamhetsberättelse 2017
Inkomst- och utgiftstat 2018
Verksamhetsplan 2018
Förslag på fiskeregler för Åbyälvens nedre FVO 2018

Välkomna!

Gott nytt år 2018!

2018-01-02

Ett nytt år är här och på älven ligger isen nu solid. De första skoterspåren syns och lakafisket påbörjas. Så här såg det ut under julhelgen:

Åbyälven jan2018

Årsstämman är ännu en stund bort, men håll utkik här på sidan efter nyheter. Vi rekommenderar också ett besök på Älvräddarna Pite- och Åby älvdals sida på Facebook, där ni kan engagera er i kampen mot Hednäs kraftverkssatation. Oss på Åbyälvens nedre fiskvårdsområde kan ni också följa på Facebook, såklart, och diskutera det ni vill kring älven. Ni hittar oss här

Fiskeförbud i älven

2017-09-01

Det har varit en fin fiskesommar och vi har fått in massor av fångstrapporter till föreningen.
Från och med 1 september inträder emellertid totalt fiskeförbud i älven och råder till och med 14 oktober.
Läs mer under regler.

Parkering, skräp och allmänna uppmaningar

2017-06-01

Fisket i älven är nu i full gång, och många fiskare har rört sig i området under de senaste veckorna. Detta är såklart jättetrevligt, men vi vill påminna om vad som gäller omkring älven, för allas vår fortsatta trevnad.

Parkering - Tänk er för var ni parkerar bilen, använd helst utmärkta platser. När ni går ner till älven undvik att gå över tomtmark eller nära boningshus.

Skräp - Tar ni med er mat och dryck till älven, lämna det inte där utan lämna det i en soptunna eller ta det med er. Samma gäller för fiskelinor etc. Fåglar kan fastna i dessa osv.

Fiska på samma plats - Är det redan fiskare på den plats ni tänkte fiska, vänta tills de fiskat klart eller börja fiska ovanför, dvs uppströms den som fiskar. Det hör till god ton att inte kliva ner nedanför den som redan fiskar.

Fångstrapporter - Fångstrapport skall lämnas inom 24 timmar. Detta kan ske via appen, hemsidan eller på anslagstavlan vid bron inne i Åbyn (på andra sidan älven från fiskegubben sett). Mer information om fångstrapportering hittar ni här, och rapportera kan ni göra här.

Tack för ert samarbete och vi önskar er fortsatt trevligt fiske!